ΔΡΑΜΑ

Πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας η Δράμα με καταγωγή που  ανιχνεύεται στους προϊστορικούς χρόνους. Πόλη με άφθονο το υγρό στοιχείο, όπως φανερώνει το όνομά της, που προέρχεται από το  «Υδράμα»-«Δύραμα» συνδυάζει την έντονη πολιτιστική δράση, τη φυσική ομορφιά, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τη γαστρονομία.

Μια βόλτα μέσα στην πόλη θα αποκαλύψει διάφορα αξιοθέατα και σημαντικά κτήρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο, που βρίσκεται στον Δημοτικό Κήπο ξεδιπλώνεται η ιστορία της πόλης από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεώτερους χρόνους με πιο εντυπωσιακό έκθεμα έναν  χαυλιόδοντα από μαμούθ! Σημαντικό εύρημα αποτελούν τόσο το ταφικό σύμπλεγμα της εποχής του σιδήρου, που βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη της Δράμας, όσο και ο μακεδονικός τάφος των ελληνιστικών χρόνων κοντά στην πλατεία Δικαστηρίων.  Αν κάποιος είναι λάτρης της Βυζαντινής Ιστορίας, θα βρει σίγουρα ενδιαφέρον στο Εκκλησιαστικό Μουσείο και τη Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Αν πάλι, αναζητάτε τη χαλάρωση, απλά περιηγηθείτε στο εμπορικό κέντρο και στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, μια όαση στο κέντρο της πόλης με πηγές, καταρράχτες και χώρους αναψυχής. Εκεί θα δείτε τον παλιό νερόμυλο και απέναντι τις παλιές καπναποθήκες που αποτέλεσαν μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της πόλης.

Οι εκδηλώσεις της Δράμας: Αν τύχει και βρεθείτε στη Δράμα τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα μπορέσετε να γιορτάσετε την απελευθέρωση της πόλης μαζί με τους Δραμινούς παρακολουθώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων τα «Ελευθέρια». Ενώ αν επισκεφτείτε την πόλη τον  Σεπτέμβρη μπορείτε να παρακολουθήσετε  το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους(www.dramafilmfestival.gr).  Άλλες εκδηλώσεις στην περιοχή είναι τα Αναστενάρια στις 21 Μαΐου στο χωριό Μαυρολέκη, τα Διονυσιακά δρώμενα τα Θεοφάνεια στα χωριά Μοναστηράκι, Πετρούσα και Ξηροπόταμο, καθώς και το  Φεστιβάλ Νεανικών Μουσικών Σχημάτων στον Καλό Αγρό.

Η υπέροχη φύση της Δράμας με τη βιοποικιλότητα που παρουσιάζει, το έντονο υδάτινο στοιχείο, το όρος Φαλακρό, το Καράντερε «το αυθεντικό και ανεπανάληπτο μουσείο της φύσης», ο υπόγειος ποταμός Αγγίτης με το ομώνυμο σπήλαιο  προσκαλούν τον επισκέπτη να  τα εξερευνήσει συμμετέχοντας σε πληθώρα δραστηριοτήτων: Ορειβασία, σκι και snowboard  αναρρίχηση, mountain bike, παραπέντε, πεζοπορία σε περιβαλλοντικά μονοπάτια, εξερεύνηση σπηλαίων.

Το ταξίδι στη Δράμα δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται και από οινικές και γαστρονομικές εξερευνήσεις. Εξαιρετικά κρασιά παράγονται στη γη της Δράμας από βραβευμένα οινοποιεία που μετέχουν στους Δρόμους του Κρασιού. Τοπικά προϊόντα, όπως  εκλεκτά αλλαντικά και τυριά,  χαλβάς, πατάτες, φασόλια, πίτες, ποντιακά εδέσματα και μικρασιάτικα πιάτα ικανοποιούν χρόνια τώρα τους ουρανίσκους των επισκεπτών.

 

Ελληνικός Τουρισμός

Ανακαλύψτε τον